Новогодишни празници в „УМБАЛ-Пловдив“
22/12/2023

Служител в коледни одежди носи радост на пациентите в „УМБАЛ-Пловдив“

В атрактивно коледно облекло обслужва пациентите на специалния асансьор за тежко болни в „УМБАЛ-Пловдив“ Ангел Атанасов.

 

„В навечерието на Коледа реших първо да се преоблека, а след това украсих и анасьора, в който преминава работният ми ден. Искмх да ги заредя с добро настроение и позитивни мисли преди един от най-големите христиански празници – Рождество Христово“, сподели служителят.

С този асансьор се транспортират хора в особено тежко състояние – на легло или на инвалидна количка, голяма част идват от Спешно отделение. И макар някои да са много зле, всички оценяват високо идеята на Ангел, усмихват се и се шегуват. Накараха ме да вярвам, че съм направил едно малко чудо за тях преди Коледа, а нали това е смисълът на празника, казва той. 

Заради наплива от желаещи да се снимат с него казва: „Почувствах се като холивудска звезда на червения килим, не само пациенти, но и колеги от болницата ме карат да позирам с тях до елхата.“

През отиващата си 2023 г. ръководството на лечебното заведение инвестира близо половин милион лева и смени старите асансьори с модерни. Те вече не засичат по етажите, придвиждат се бързо, просторни са, доволни са хората, които ги ползват.

 

 
Последни новини