Ден на отворените врати в АГ отделението на “УМБАЛ - Пловдив“ на 9 май
28/04/2022

 
 
 
 
 

Екипът на отделението по акушерство и гинекология в „УМБАЛ-Пловдив" организира Ден на отворените врати. На него ще бъде направена презентация и обиколка за разглеждане на предродилната и на родилната зала за водене на нормални раждания, на операционните зали за Цезарово сечение, на стаите за послеродов престой и за изписване. Инициативата е ориентирана към бъдещите родители и ще се проведе на 9 май 2022 г. от 13 ч. на 3-я етаж в лечебното заведение.

 

По време на посещението майките и татковците ще получат основна информация как протича раждането в отделението. Ще се запознаят със задължителната документация и консултациите, които се провеждат с кардиолог и анестезиолог преди раждането.

Преди пандемията по традиция Ден на отворените врати се провеждаше всеки месец в АГ отделението на болницата. След отпадане на извънредната епидемична обстановка инициативата бе възстановена. Лекарите вярват, че и за в бъдеще ще имат възможността да посрещат своите пациенти и да отговарят на въпросите им, заяви д-р Жаклин Апиосян, която ще разговаря с бъдещите родители.

През 2021 г. в отделението са проплакали 743 бебета, от които 4 двойки близнаци.  
 
Последни новини