Неонатологията в
10/08/2021

 
 
 

Неонатологичното отделение на "УМБАЛ - Пловдив"  получи като дарение от фондация „Нашите недоносени деца" система за пречистване на вода и лампа за по-лесен венозен достъп. Средствата за ценната апаратура  бяха събрани в кампания на Фондацията чрез Platformata.bg.   

 

Благодарим за благотворителната инициатива в помощ на нашето отделение, заяви от името на  екипа, който  се грижи за около 180-200 недоносени бебета годишно, д-р Диана Аргирова,  началник  на Неонатология към "УМБАЛ - Пловдив". Тя посочи, че системата за обратна осмоза се използва за пречистване на вода, необходима за апаратурата в отделението. 

С помощта на специалната лампа се  визуализира фината кръвоносна система на бебетата и се улеснява прецизната работа на медицинските специалисти при интервенции. 

„ Признателни сме  на всички  хора с огромни и топли сърца, които се включиха в кампанията, така  средствата бяха събрани за много кратко време. Всеки малък жест на подкрепа е безценен!",  заяви началникът на отделението. Тя припомни, че благодарение на благотворителните инициативи на фондация „Нашите недоносени деца" отделението в „УМБАЛ-Пловдив" е получило кувьоз, монитори за наблюдение, кислородни апарати, столове за кърмене. С тяхна помощ е обзаведена и специалната семейна стая, където родителите имат възможност да общуват с децата, докато са в лечебното заведение. 
 
Последни новини