Дарение от Швейцария
07/07/2021

"УМБАЛ-Пловдив" получи огромно дарение със съдействието на проф. Валентин Джонов

„УМБАЛ-Пловдив" получи дарение от Швейцария. Лечебното заведение се сдоби с 80 болнични легла, матраци за тях, 5 колички и 5 ролатора за хора с увреждания и 6 палета с медицински консумативи. Благотворителната акция се осъществява благодарение на д-р Валентин Джонов, професор по анатомия към университета в швейцарската столица Берн. Медикът повече от 2 десетилетия е част от швейцарската здравна система и в момента е председател на Дружеството на анатомите в Швейцария и ръководител на Малтийския орден, каза началникът на Клиниката по урология проф. д-р Димитър Шишков. Дарението се осъществява с помощта на Българското посолство в Швейцария.

„Признателни сме на проф. Джонов за усилията, които полага да подкрепи „УМБАЛ-Пловдив", заяви изпълнителният директор д-р Динчо Генев. - Благородният жест е изключително ценен, защото е направен от човек, който се стреми колегите му да лекуват пациентите си по европейски стандарти. Този жест на внимание и загриженост означава много, защото е направен в момент на пандемия от коронавирус."

Огромни благодарности към този българин, който не е забравил родината си и нуждите на нашето здравеопазване, каза проф. Шишков, специализирал в Университетската клиника по урология в болница „Инзел шпитал"в Берн, откъдето поддържа колегиални отношения с проф. Джонов. Това не е първото дарение за български болници, а предстои да бъдат организирани и други, които ще бъдат насочени към малки малки лечебни заведения в страната - Смолян, Стара Загора, Ямбол и др., които имат реална нужда от помощ.

 
Последни новини