П О З И Ц И Я
24/11/2020

 

 

Позиция

На  „УМБАЛ-Пловдив“ по повод  починалия 70-годишен пациент от Стамболийски

 

По повод изнесената на 22 ноември 2020 г. информация за починалия 70-годишен пациент от Стамболийски ръководството и екипа на „УМБАЛ-Пловдив“ изказват съболезнования на близките за загубата им.

По случая е назначена вътрешна проверка в болницата, въпреки че до този момент не е подадена жалба до болничното ръководство, нито до компетентните органи и институции – РЗИ, Министерството на здравеопазването, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, РЗОК, НЗОК.

Всякакви твърдения, че вина носи конкретен лекар, която по никакъв начин не е доказана, на практика са  тежки обвинения срещу самия лекар. Това е недопустимо, особено в този момент, когато медиците са на ръба на силите си, подложени са на огромен стрес и се опитват да помогнат на всеки, а и много лекари напускат, заради натиска върху системата и лично върху тях.

Като изпълнителен директор на „УМБАЛ-Пловдив“ съм длъжен да заявя, че вината се установява след проверки на съответните органи в системата на здравеопазването. Категорично смятам, че този спор не може и не трябва да се решава в социалните мрежи и медиите, защото това само води до още по-голямо напрежение. Затова призоваваме за търпение и толерантност – след изясняване на обстоятелствата около смъртта на 70-годишния Йордан Недев от Стамболийски ще говорим отново.

Нека назначената в болницата проверка установи фактите. Обществото ще бъде информирано за резултатите своевременно.

 

 

 

 

 


Д-р Динчо Генев,

изп. директор на “УМБАЛ-Пловдив” 

 
Последни новини