С 30 теста стартира работа COVID-фургонът пред УМБАЛ-Пловдив
10/11/2020

 
 
 

Общо 30 теста за COVID-19 бяха направени днес във фургона пред УМБАЛ-Пловдив. От тях 17 бяха PCR-и, а 13 – бързи антигенни тестове.

 

Фургонът за изследвания беше докаран и монтиран пред болницата в петък и след като беше оборудван и подготвен за работа, стартира дейността си от днес. Пробовземането се извършва при строго спазване на противоепидемичните мерки и при необходимите удобства за пациентите.

Във фургона ще се обслужват пациенти от понеделник до петък от 8 до 12 ч. Всеки, който има някакви симптоми на вирусна инфекция, може да се провери за коронавирус. От ръководството припомниха обаче, че не е препоръчително хора без симптоми да се подлагат на тест, защото отиването до лечебно заведение, където се извършват такъв тип изследвания е рисково. Това са места, където има струпване на много пациенти и граждани с оплаквания, казаха медици.

За PCR-тестовете пациентите, които не са лежащоболни, заплащат на касата или на регистратурата на болницата по 120 лв, а за бързите антигенни – по 35 лв. За настанените за лечение пациенти тестовете са безплатни, но се правят по лекарско назначение, коментираха от ръководството. 
 
Последни новини