УМБАЛ-ПЛОВДИВ” ПОЛУЧИ НОВ ЕХОГРАФ ОТ КЦМ АД
07/07/2020

 
 
 
 


Нов  ултразвуков апарат“Сименс”, модел ACUSON NX3, на стойност  45 000 лв. предостави КЦМ АД на Клиниката по урология в “УМБАЛ-Пловдив” АД.

 

С модерния ехограф ще се улесни диагностиката на урологично болните и най-вече на пациентите с рак на простатата, на пикочния мехур и на бъбреците, заяви началникът на клиниката проф. Д-р Димитър Шишков. Тъй като е от последно поколение дава по-добра резолюция и спомага да се улавят малки патологични процеси.


Със същия апарат целево по-прецизно ще се вземат биопсии. Миниинвазивното лечение ще се прилага и за разбиване на камъни в бъбреците и пикочопровода.
Професорът изтъкна, че ехографи от този клас са малко в страната. Смятаме, че обемът на работата в клиниката заслужава такъв тип прецизна апаратура, посочи той. С нея ще се преглеждат и оперират пациенти от цялата страна, както и чужденци - от Турция, Италия и Балкански държави.
Началникът на урология изрази своята благодарност и признателност към ръководството на КЦМ 2000 ГРУП в лицето на главния изпълнителен директор  инж.Румен Цонев и на инж  Иван Добрев, изпълнителен директор на КЦМ АД. Той припомни, че партньорството между лечебното заведение и водещата фирма продължава повече от 15 години, през които 80% от ендоскопската и лапароскопската апаратура са закупени от КЦМ 2000 ГРУП.


Всяка сряда екип на Клиниката по урология ще консултира работещите в металургичния комбинат, като знак на благодарност и в духа на  взаимното сътрудничество. Голямата заслуга за това е на д-р Дарина Кръстева, ръководител на служба „Трудова медицина“ в КЦМ АД. Благодарение на  проявения от проф. Шишков и неговия екип висок професионализъм , се утвърдиха и продължават добрите практики в профилактичната урологична помощ за работниците на КЦМ и техните семейства, посочи тя.
Изпълнителният директор на “УМБАЛ-Пловдив” д-р Динчо Генев благодари за жеста. С този ехограф и закупения през юни апарат за диагностика и оперативно лечение на тумори на пикочо-отделителната система с марката “Карл Щорц” клиниката се превръща в най-модерната в България.

В тия тежки времена на пандемия от COVID-19 нашият стремеж е да обърнем внимание и на други заболявания, които са не по-малко сериозни и значими, изтъкна инж. Цонев.                
 
Последни новини