Новото попълнение в АГ отделението на УМБАЛ-Пловдив -експерт в битката с раковите заболявания
25/06/2020

 
 
 
 
 
 

Водещ специалист в диагностиката и лечението на тумори в акушерството и гинекология се присъедини към екипа на д-р Влатко Глигоров, дм в УМБАЛ-Пловдив.

 

Д-р Стойчо Стоев има повече от 30-годишен опит в оперативната гинекология и колпоскопията. В работата си е ориентиран към ранното откриване на злокачествените заболявания, лечението на предракови състояния на маточната шийка. Приоритетни му интереси в гинекологията са свързани с диагностиката и хирургичното лечение на туморните заболявания на женската генитална система, както и статичните заболявания.

Той е завършил Медицина в Медицинска академия в София, специалност по Акушерство и гинекология защитава през 1993 г. В периода 1994-2009 г. се квалифицира в областта на Онкогинеколигята, детско-юношеската гинекология, едноскопия в гинекологията, високорисково раждане. Основни си знания и опит в областта на онкогинекологията е придобил във ВМА-София.

В периода 2006-2009 г. работи в Република Гвинея /Конакри/ в ANAIM –Hopital/Kamsar/ Maternite като лекар-гинеколог, шеф на Департамент Матерните и чуждестранен консултант. В АГ звеното там, което разполага с около 40 легла, се извършват около 3500 раждания годишно, от които 30-35 % са Цезарови сечения, и 300 гинекологични операции.

Африканският ми опит беше връщане към акушерството, с разгърнат вариант на класическа патология и някои екзотични усложнения, предизвикателства за знанията и уменията на всеки европейски акушер, сподели д-р Стоев. Там е участвал в обучението на 4-5 местни лекари волонтиери. Трима от тях понастоящем са титуляри в същата болница, от които единият е шеф.

 

След като се завръща в България, в работи едновременно в Медицинския център към „Майчин дом“ в София, а от 2015 г. - и в МБАЛ „Уни Хоспитал“ в Панагюрище. 
 
Последни новини