Фирма „Биофреш“ дари дезинфектанти на УМБАЛ-Пловдив
19/03/2020

 

Козметична фирма „Биофреш“ изненада днес медиците и служителите на УМБАЛ-Пловдив, като им подари 1000 броя дезинфектанти. Личните предпазни средства бяха донесени до входа на лечебното заведение.

 

Правим този подарък, защото работещите тук  са сред най-застрашените от новата зараза – COVID 19, и искаме да се погрижим за тях, заяви собственикът Спас Георгиев. Той обясни, че в кризисната ситуация трудно се намират пулверизатори и затова производството е ориентирано към гелообразни дезинфектанти - фирма „Биофреш“ сама изработва тубичките за тях.

 

Георгиев увери, че срещу дарението не иска нищо от УМБАЛ-Пловдив, а е воден единствено от желание да изрази своята и на екипа си подкрепа в тази тежка за медиците обстановка в страната.

 

Жестът на фирмата е благороден и стопли сърцата ни в този труден за нас момент, каза главната сестра Елена Симеонова. Изпълнителният директор д-р Аргир Аргиров заяви, че поднася благодарности на „Биофреш“ от свое и от името на колегите си за проявената съпричастност. Дезинфектантите ще бъдат връчени на всеки от работещите в лечебното заведение.

„Това е първото дарение, което болницата получава, откакто у нас са регистрирани случаи на коронавирус. Не ми е известно досега да са правени и на други лечебни заведения в Пловдив и региона, но съм сигурен, че всички ще се зарадват, ако получат защитни облекла и особено от по-големите размери“, заяви д-р Аргиров. 
 
Последни новини