Екипът на „УМБАЛ - Пловдив“ зарадва 6-ма абитуриенти в неравностойно положение
28/05/2019

 

 


Екипът на „УМБАЛ-Пловдив“ изненада абитуриенти в неравностойно положение и по случай завършване на средното им образование им направи подаръци.

Работещите във водещото лечебно заведение у нас събраха лични средства, за да зарадват тийнейджърите и след консултация с директора „Социална политика“ в община Пловдив Веселина Ботева решиха да им подарят ваучери за пътуване в страната или в чужбина.


Те бяха връчени от изпълнителния директор на „УМБАЛ-Пловдив“ д-р Аргир Аргиров на специална среща с младежите, от които петима са от Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“, а един е от Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза“. Завършването на средното образование е един от най-важните моменти в живота на всеки човек, заяви той. Следващите са свързани със създаването на семейство и раждането на децата му. Продължавайте да пътувате – в духовен план, като продължите да учите и да се образовате, а във физически – като опознавате нови места в страната и извън нея.“

Абитуриентите имат възможност да ползват ваучерите на фирма „Кибела тур“ в продължение на една календарна година и да посетят дестинация по техен избор.

Младежите останаха очаровани от жеста на екипа в лечебното заведение и благодариха сърдечно за подаръците. Те увериха, че са положили много усилия, за да се представят добре на зрелостните изпити. Някои от тях заявиха, че ще кандидатстват във висши учебни заведения, а едно от момчетата обясни, че иска да завърши за социален работник и да помага на деца с неговата съдба. Човек, преживял подобни житейски трудности, може да бъде истински съпричастен и да е много полезен в социалната сфера, поощри го Ботева.

 Прочетете още новини свързани с "УМБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини