Иновативен метод за реконструкция на носове с помощта на уреда Ironman
12/03/2019

 

 

Началникът на УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив д-р Асен Асенов въведе:

Иновативен метод за реконструкция на носове с помощта на уреда Ironman

 

Нова методика за лечение на проблемни носове след ринопластика въвежда началникът на УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив д-р Асен Асенов. Технологията за реставрация – отстраняване на дефекти и уголемяване на носове посредством хрущялна паста, бе представена пред специалисти от цял свят по време на симпозиум с workshopPINOKIO 2018, проведен в Южна Корея, заяви лекарят. За направата на пастата се използва хрущял от ребро, който се обработва в специален уред „Ironman”, създаден от водещия УНГ специалист д-р Питър Ким, инициатор за провеждане на форума и отправил поканата за участие към д-р Асенов.

Купих апарата, защото основният контингент от пациенти у нас, които се нуждаят от лечение по този метод, вече са преминали няколко ринопластики, но резултатите са далеч от очакваните, заяви лекарят. Той е уверен, че въвеждането му ще даде шанс на тези хора да възвърнат нормалния изглед на носа.

Тази манипулация се прилага основно при тежки минус дефекти след поредица от пластични операции на носа, а в Корея и при често застъпения проблем на малкия нос, когато много често носове се уголемяват със силикониви импланти. Проблемът е, че тялото не винаги ги възприема и предизвиква реакция на отхвърляне, затова д-р Питър Ким разработва този метод, чието приложение е с отлични резултати.

На форума д-р Асенов представя пред колегите си проблемни случаи след ринопластика. Усложненията са свързани с реакцията на меките тъкани, при които е погрешно да се правят реоперации, а е най-добре пациентът да се третира с лекарства и процедури в координация с естетичен дерматолог. Презентацията предизвиква широка дискусия сред участниците в симпозиума с мнения и препоръки и които дават много висока оценка на българския специалист. Д-р Асенов получава златен медал от д-р Ким, като признание за неговата голяма експертност  в областта на УНГ заболяванията.

Прочетете още новини свързани с "УМБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини