“УМБАЛ-Пловдив” отрупана с предложения за помощ и за осиновяване на изоставените бебета
03/12/2018

Екипът на отделението по неонатология в “УМБАЛ-Пловдив” и началникът д-р Диана Аргирова благодарят на медиите за проявения интерес към двете изоставени новородени бебета – Златка на 1,5 месеца и Илия на 7 дни.

След излъчените и публикувани репортажи непрекъснато се получават предложения от граждани от цялата страна за помощ и от искащи да осиновят двете деца. Проявената съпричастност, топлота и загриженост, както към децата, така и към отделението, много ни зарадваха, заяви д-р Аргирова. Тя отбеляза, че телефоните в болницата и дори в дома й не спират да звънят, но припомни, че осиновяването на бебетата от лечебното заведение е невъзможно.

Това може да стане, ако лицата са вписани в регистъра за кандидат-осиновители, а процедурата започва след изявено желание в Отделите за Закрила на детето към Дирекциите за социално подпомагане по местоживеене. От болницата децата биват настанявани временно в приемни семейства- днес Златка ще бъде изпратена в такова приемно семейство, заповедта й е подписана, увериха от община Пловдив

Прочетете още новини свързани с "УМБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини