Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин в помощ на малките пациенти от неонатологията в “УМБАЛ-Пловдив”
08/11/2018

 

 

На 11-ти ноември в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив младежката организация Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин  организира мотивиращо събитие за млади хора Вдъхнови Мe.  На него те  ще се опитат да съберат 10 хиляди лева за закупуване на билирубинометър за отделението по неонатология в “УМБАЛ-Пловдив”.  С помощта на съвременния апарат медиците диагностицират жълтеница у новородените чрез неинвазивно изследване и имат възможност да определят своя терапевтичен подход към всяко бебе.

Със събирането на средствата младите ротарактори целят да реализират една от своите каузи – да опазват здравето и да осигуряват пълноценното развитие на новородените през първите им дни на този свят.

Това е второто дарение за отделението по неонатология в “УМБАЛ-Пловдив”, което представители на Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин организират в рамките само на месец. На 19 октомври в Деня на българския лекар Пастпрезидентът Биляна Андрончева - Джалева, и съпругът ѝ Любомир Джалев, Пастпрезидент на Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара, обсипаха отделението с подаръци.  Младата двойка имаше специална кауза на сватбата си - всички гости бяха призовани да заменят традиционните букети с принадлежности от първа необходимост за новородените от неонатологията на “УМБАЛ-Пловдив”.

„Признателни сме на Биляна и Любомир, ще бъдем много благодарни и на всички, които помогнат отделението да се снабди с билирубинометър“, посочи началникът д-р Диана Аргирова. Водещият специалист обясни, че апаратът за изследване на кръвния показател билирубин е много важен за точната диагностика и правилното лечение на бебенцата, тъй като около 60% от тях идват на бял свят с жълтеница. Най-ценното е, че този уред дава възможност изследването да стане съвсем безболезнено за децата, като се вземе проба от ушенцето, спестява на малките пациенти многократните убождания и болки при вземането на кръв. По този начин се намалява и рискът от възникване на инфекции впоследствие.

"ВДЪХНОВИ МЕ" - СЪБИТИЕ ЗА УСПЕХА И МОТИВАЦИЯТА

Организатори на вдъхновяващия семинар са младежите от Ротаракт клуб Пловдив - Пълдин, които работят за стимулирането на други млади хора да израстват и да се развиват успешно икономически и социално чрез позитивни примери, обществено значими проекти и хуманни каузи. На 11 ноември те ще срещнат успешни и позитивни българи с младежи, които те могат да вдъхновят да сбъднат мечтите си. Лектори ще бъдат осем лица, които доказват, че в България можеш да бъдеш успешен. Ще разберете какво за тях е вдъхновението, каква е цената на постиженията им и какви уроци са научили по пътя си. Част от имената, които издават организаторите, са на Стойчо Керев, Анастас Гогов, Станислав Тодоров – Роги, Кирил Николов – Дизела, Георги Линков и Александър Секулов.


Вдъхновението и успехът вървят ръка за ръка, а човечността и добротата трябва да бъдат неизменна част от пътя на всеки при постигането на най-висшите му идеали. Нека заедно да докажем, че умеем да черпим вдъхновение от правилните места и че умеем да бъдем човечни, ставайки част от тази прекрасна инициатива!

Прочетете още новини свързани с "УМБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини