Посланик Ема Хопкинс посети Пловдив по покана на фондация „За Нашите Деца“
28/07/2016

Посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс се запозна с добрите практики на партньорство между неправителствения сектор, местните социални и здравни институции в Пловдив. Тя посети Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ на фондация „За Нашите Деца“ в града и се запозна подробно с работата на специалистите. Те предоставят експертни социални услуги за деца и семейства в риск. Посланикът на Великобритания посети и Шекер махала, където се срещна с някои от децата и семействата, които фондация „За Нашите Деца "

 В УМБАЛ Пловдив Н. Пр. Ема Хопкинс научи за курсовете за бъдещи родители „Първи грижи за новороденото“, които фондацията и лечебното заведение предоставят съвместно напълно безплатно. Посланикът се запозна и с програмата по превенция на изоставянето, чиято цел е децата да остават в биологичните си семейства, а не да попаднат в самотата и изолацията на социалните институции.

По думите й ролята на НПО сектора е изключително важна. „Това показва моят опит с неправителствени организации, които се занимават с жени и деца не само във Великобритания, но и в целия свят. НПО секторът допринася много в процеса по деинституционализация, защото е гъвкав и използва иновативни политики. Фондация „За Нашите Деца“, която работи с организацията Core Assets – водеща в приемната грижа във Великобритания, е пример за това.“, каза още посланикът. Посланикът коментира и важността на общата работа между здравните и социалните работници. „Бях в УМБАЛ „ПЛОВДИВ“. Впечатлена съм от това, което видях в отделението по неонатология и подкрепата, която се оказва на майките, след като напуснат болницата“, допълни Ема Хопкинс. още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД
 
Последни новини