10 годишен юбилей - Отделение по ревматология в МБАЛ Пловдив
27/04/2016
  Отделението по ревматология в МБАЛ "Пловдив" лекува напълно безплатно 100 пациенти

 

Над 100 пациенти се лекуват напълно безплатно в отделението по ревматология в МБАЛ "Пловдив". Терапията, която им осигурява и най-съвременните медикаменти, не се заплаща от НЗОК, държавата, болницата, нито от тях самите, благодарение на това че се финансира от различни международни програми. Лечението се провежда на световно ниво с модерни медикаменти, заяви началникът на отделението д-р Иван Горанов в поздравлението си към екипа по повод 10 г. от създаване на звеното.

 Тържествен водосвет отслужиха отец Петър и отец Теодосий. На него присъства ръководството на болницата, началници на отделения и старши сестри, началници на отдели, както и бивши служители на отделението. Отец Петър и отец Теодосий благословиха присъстващите и припомниха, че медицината е наука, но преди всичко е любов към човека.

 

В навечерието на Великден имаме повод да честитим на отделенията по ревматология и по физикална и рехабилитационна медицина 10 г. от откриването, заяви директорът на МБАЛ "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов. Той отбеляза, че стартът е съвпаднал с неговия първи мандат в болницата. "Пътят не беше лек, но съм впечатлен от вашия позитивизъм, вяра и надежда, че нещата ще се случат и ето вече 10 години облекчавате страданията на пациентите", добави той. От името на ръководството им дари копие на чудотворната икона на света Богородица от Бачковския манастир и пожела благодатната светлина да осветява пътя им и да помага.

Началникът на отделението д-р Горанов сподели, че ползата от неговото безсъние преди 10 г. е създаването на това звено, което е първото извън структурата на Медицинския университет в Пловдив. Близо 20 000 души са преминали през стационара от разкриването, а през 2015 г. лекуваните са 1500. Д-р Горанов заяви, че неговата най-голяма гордост е липсата на текучество на персонала на фона на останалите болници. В момента има 5-ма специализанти, което показва големия интерес към ревматологията в това отделение, което е база за обучение.   

 

Отделението е открито през 2006 г.  с 20 легла, през 2014 г. е пребазирано в реновираното крило на 5-тия етаж на лечебното заведение и разполага с 30 легла. Приемат се за лечение пациенти от цялата страна 24 часа в денонощието. Екипът от висококвалифицирани специалисти извършва освен лечебно-диагностична и научно-изследователска дейност. Обособен е център за клинични изследвания, който работи по международни програми за лечение на пациенти с авангардни лекарства. Лекарите, работещи в отделението, имат следдипломни квалификации и обучения в чужбина, а медицинските сестри са със сертификати за Добра клинична практика и работа с биологични материали.

Отделението по физикална и рехабилитационна медицина разполага с 26 болнични легла. През миналата година през него са преминали над 1700 пациенти.

още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини