На Бабин ден в МБАЛ “Пловдив”
21/01/2016
Много бебета през 2016-та

2016-та ще донесе много бебета – това, показа ритуалът на Бабин ден в болница “Пловдив” днес. Питата се разчупи на толкова много парчета, че началникът на отделението по акушерство и гинекология д-р Димитър Йончев не успя да скрие радостта си. “Момичета или момчета – не е толкова важно. По-важното е, че годината ще донесе много деца и радост в домовете”, каза д-р Йончев. По стара традиция той изми ритуално ръцете си с вода и сапун, както всички, които бабуват на бебетата и разчупи питата.

Бебетата, които 2016 вече донесе, бяха орисани от началника на АГ отделението д-р Йончев и Диана Троплева, изпълняваща длъжността старша акушерка. Според традицията на новородените момиченца и момченца, и майките им, бе закичена мартеничка - червен и бял конец за здраве.

Повече деца за 2016 пожела и директорът на болницата доц. д-р Георги Йорданов – така, че да надминат родените през 2015 година 1260 бебета. “Но и да продължат традицията на близнаците и тризнаците”, добави доц. Йорданов, припомняйки за родените през миналата година в МБАЛ “Пловдив”тризначки.

още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини