И през 2015-а акушер-гинеколозите в МБАЛ “Пловдив” чакат повече момчета
22/01/2015
 

След операция "Чисти ръце" да видим какво ще покаже питата, пошегува се началникът на отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ "Пловдив" д-р Жорж Пелев, след като изпълни традиционния за Бабинден ритуал измиване на ръцете. След това взе питата, вдигна я над главата си, подскочи и я разчупи. Пак момчетата ще бъдат повече, пророкува завеждащият и припомни, че така е било и през 2014 г. Предсказанието от Бабинден се сбъднало - от родените 1491 деца - 52% са мъжки.

Преди да премине към традиционния ритуал д-р Пелев поздрави колегите си от двете отделения - по акушерство и гинекология и по неонатология и им пожела здраве и много успехи в професията. "Работим в трудни условия, не защото в болницата не е топло, чисто и уютно, а защото се грижим за най-трудния контингент - социално слаби и пациенти от малцинствата, които предпочитат да раждат в нашата болница. Отговорността е огромна за разлика от възнагражденията, които са скромни. Въпреки това  всяка година в нашето отделение има 5-7% ръст на раждаемостта, което си е истинско постижение на фона на катастрофалния срив в национален мащаб - едва 60 000 раждания за миналата година", заяви д-р Пелев. Той подчерта, че дефицит на кадри няма, в отделението започват работа много млади лекари, защото тук се изграждат като истински професионалисти.

Зам.-директорът на МБАЛ "Пловдив" д-р Иво Мильотев от името на ръководството на болницата отличи за Деня на родилната помощ лекарите Никола Белчев, Венцислав Демирев и  Дияна Аргирова, акушерките Венета Тодорова и Халиме Халибрян и старшата медицинска сестра в неонатология Димка Кърмова с парични награди.

Прочетете още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини