Безплатни гинекологични прегледи
30/05/2014
 

Две седмици безплатни прегледи при гинеколозите

 в "МБАЛ -Пловдив" от 2 до13 юни 2014 г.

 

В продължение на две седмици акушер-гинеколозите от МБАЛ „Пловдив" ще консултират безплатно пациентките си. За посещението не се изисква направление от личния лекар, добре е желаещите  да се запишат на тел: 032/905-343 в работните дни между 8:00 и 12:00 ч., уточни завеждащият на отделението по акушерство и гинекология д-р Жорж Пелев.

Кампанията започва на 2-ри юни, понеделник, и ще продължи до 13-ти, включително. Прегледите ще се правят в 32-ри кабинет  на 4-я етаж от 10:00 до 13:00 ч.

Целта на нашия екип е да подсети жените да обърнат внимание на здравето си, без да се тревожат, че нямат талон за специалист, каза д-р Пелев. Той припомни, че много пациентки се отказват от консултация с гинеколог, защото трудно се добират до направление от личния лекар. И отиват в кабинета, когато се появят проблеми, а това означава, че вече е станало твърде късно. Надяваме се да бъдем в помощ и на здравно-неосигурените, повечето от които са безработни и не могат да заплатят за консултация в частен кабинет. Вратите са отворени и за бременните жени, които искат да чуят второ мнение за състоянието им.

Освен гинекологичния преглед на пациентките ще се взема проба за цитонамазка, с която онкологични заболявания се откриват още в първа фаза. При необходимост ще се правят и ехографски изследвания.

Интервю с д-р Аргирова за БНТ-2

Обновено отделение по ревматология

Прочетете още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини