Обновено отделение по ревматология
28/05/2014
 

МБАЛ „Пловдив" обнови и разшири отделението по ревматология

 

 

Болните се диагностицират по най-модерните методи - правят им се ставни ехографии, магнитно-резонансни изследвания, ултразвукови изследвания на сухожилия и връзки, посочи завеждащият отделението д-р Иван Горанов.

 

"След ремонта отделението е станало чудесно." Това разказват възрастни пациенти на обновената ревматология в МБАЛ „Пловдив".

И преди бях много доволен от докторите, макар да не си тръгвах здрав оттук, но ставите ме въртяха по-малко и се изправях по-лесно, но сега престоят в отделението е много по-приятен и комфортен, добави 73-годишният дядо Георги от с. Стряма.

Той се лекува в болницата повече от 20 години.

Пациентът страда от дегенеративно заболяване на опорно-двигателния апарат, често срещано при хора от третата възраст, обясни завеждащият д-р Иван Горанов.

В отделението по ревматология се приемат над 1500 болни годишно по над 100 диагностични позиции - шипове на гръбнака, дископатии, вички артрози, системен лупус, склеродермия, ревматоиден артрит и псориатичен артрит, болест на Бехтерев.

Ревматологията е „свалена" от 6-я на 5-я етаж и разполага със значително по-голяма площ. След ремонта трийсетте легла са разположени по две в стая, всяка от които има собствен санитарен възел, посочи д-р Горанов - началник отделение. Етажът е топлоизолиран по програма за енергийна ефективност, стаите са климатизирани, на прозорците освен нова дограма, има и щори. Осветлението също е подменено.

Болните се диагностицират по най-модерните методи - правят им се ставни ехографии, магнитно-резонансни изследвания, ултразвукови изследвания на сухожилия и връзки, посочи д-р Горанов. Лекарите непрекъснато повишават своята квалификация с курсове в чужбина, включително и четиримата специализанти.

От болницата уточниха, че след пребазирането на ревматологията, отделението по физикална и рехабилитационна медицина ще се разшири на целия шести етаж. Там също предстои ремонт, който ще повиши удобствата за пациентите, а оттам и качеството на медицинските услуги, заявиха от ръководството.

Прочетете още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини