Министър Д-р Таня Андреева открива първия кабинет за майчино и детско здраве в “МБАЛ – Пловдив” АД
22/05/2014
 

Медико-социалният кабинет за майчино и детско здраве се намира в МБАЛ „Пловдив", консултации ще дават гинеколози, педиатри, психолози и социални работници.

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще открие първия в Пловдив и областта медико-социален кабинет за майчино и детско здравеопазване, който се намира в МБАЛ „Пловдив". Лентата ще бъде прерязана на 23 май, петък, в 14,30 ч.

Медико-социалните кабинети са нови структури в системата на здравеопазването, чрез които ще се реализира политиката на министерството за репродуктивно здраве, заяви директорът на болницата доц. д-р Георги Йорданов. Те ще се грижат майчинството на българката да протича безопасно. Ще подпомагат двойките при семейното планиране и в борбата им със стерилитета. Ще съдействат да се ограничат абортите и ражданията сред 12-16-годишни тийнейджърки. Ще консултират пациенти в преходните възрасти - пубертета и менопаузата.

Здравните услуги ще се предоставят от квалифицирани медицински специалисти - акушер-гинеколози, педиатри, медицински сестри, акушерки, социални работници и психолози. Целевите групи ще бъдат обхванати с различни пакети от здравни дейности в зависимост от техните конкретни потребности. Приоритет в работата на кабинета ще бъдат групите в повишен риск.

Идеята е кабинетите постепенно да прераснат в Центрове за майчино и детско здраве към големите болници в общините с разкрити структури по педиатрия и по акушерство и гинекология.

Новият медико-социален кабинет се намира на първия етаж в Диагностично-консултативния блок в МБАЛ „Пловдив". Откриването е в 14,30 ч. Пресконференцията за медиите е от 14,45 ч. в заседателната зала на болницата, която също е на първия етаж.

Дарение на детски книжки и албумчета в Педиатричното отделение на “МБАЛ – Пловдив” АД

Прочетете още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини