12 май -Международен ден на сестринството
11/05/2014
 

Днес, професионалистите по здравни грижи в "Многопрофилна болница за активно лечение - Пловдив"  отбелязват  Международния ден на сестринството.

По решение на Международния сестрински комитет от 1935 г на 12 май - рождената дата на медицинската сестра Флорънс Найтингейл, се чества Международният ден на сестринството. Флорънс Найтингейл, като първа светска медицинска сестра, гениална в организацията и нововъведенията, тя напълно променя професията и я превръща в уважавана и ценна. Благодарение на установените от нея стандарти за обслужване, смъртността пада от 43% до 4%.

Ръководството на "МБАЛ - Пловдив" АД поздравява  всички професионалисти по здравни грижи с празника, като им благодари за неуморния труд, за високия професионализъм и всеотдайните грижи, които полагат за здравето и живота на хората!

                                     

                                      Доц. д-р Георги Йорданов, д.м.

                                      Изп. директор на  "МБАЛ-Пловдив" АД

 

 

Ден на отворените врати в отделение по акушерство и гинекология

на 16 май 2014 г.

В отделението по акушерство и гинекология на "МБАЛ - Пловдив" АД се  обявява ден на отворените врати на 16 май 2014 г. /петък/  от 12ч. Желаещите да разгледат отделението бъдещи майки да се запишат предварително  между 8 и 12 ч. в делнични дни на тел. 906 185 - старша акушерка  Т. Благова.

Прочетете още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини