Министър Таня Андреева откри в МБАЛ “Пловдив” две реновирани отделения
14/04/2014
 

Двете обновени отделения в МБАЛ „Пловдив" - ОАИЛ и Централна болнична стерилизационна, бяха открити тържествено от министъра на здравеопазването Таня Андреева при посещението й в понеделник. За тях министерството е отпуснало над 1.8 млн. лв.

"Надявам се министър Андреева да бъде кръстник с добри пожелания и лека ръка", каза преди прерязването на лентата пред ОАИЛ директорът на МБАЛ "Пловдив" доц. д-р Георги Йорданов. След като пожела "На добър час" на екипа, който работи в сектор, където "адреналинът е много" министър Андреев се ангажира  със субсидиране на ОАИЛ-ите в страната,  тъй като на този етап има само една клинична пътека за тях.

На последвала среща с министъра от ръководството на МБАЛ "Пловдив" поставиха въпроса за нуждата от финансиране по отношение на капиталовите разходи на болницата.  Необходими са 1.5 млн. лв. за ремонти и оборудване с модерна апаратура, посочиха от областната болница. С тях ще бъдат обновени неврологията, урологията, която много скоро единствена ще бъде призната за клиника в болницата, неонатологията, ревматологията и физиотерапията. Доц. д-р Йорданов увери, че ръководството прави всичко необходимо, за да подмени скенера и ангиографа. 

На срещата с журналисти преди откриване на отделенията стана ясно, че още от есента започва обучението на парамедици и лекарски асистенти, които ще работят в новата структура за Спешна помощ. Спешно приемно отделение в МБАЛ „Пловдив" ще бъде разкрито в бившия стол на лечебното заведение.

 

Прочетете още новини свързани с "МБАЛ - Пловдив" АД

 
Последни новини