Отделение по очни болести

д-р Гергана ПОПОВА

Началник отделение: д-р Гергана ПОПОВА

Очно отделение започва дейността си през 1990 г. като сектор по Очни болести, съвместно с УНГ отделение. Отделението функционира като самостоятелна структура от 1998 г., като на сегашния етап разполага с 22 легла на 7-мия етаж, разположени в 6 болнични стаи и 2 премно-консултативни кабинета. Извършват се различни видове хирургични операции по най-съвременни методи, с най-модерна апаратура: операции на катаракта по безшевен метод – факоемулсификация – с имплантация на вътреочна леща, антиглаукомни операции, комбинирани – катаракта и глаукома, пластична хирургия на клепачите, лазерна фотокоагулация.

В отделението има най-съвременната апаратура, кабинет за лазертерапия на преден и заден сегмент, ултразвукова диагностика на преден и заден очен сегмент, компютърна периметрия, които дават възможност за прецизна диагностика и терапия на очните заболявания.

Екипът в Очно отделение се състои от 6 лекари, 7 медицински сестри и 4 санитари. Професионалният и висококвалифициран екип от лекари и сестри утвърждава позициите на Очно отделение не само в града, но и в цялата страна. 

-

Телефони за връзка:

Началник отделение: 032/963 152

Лекари: 032/ 905 372

-

 

·  назад