Отделение по нервни болести

 

Началник отделение: д-р Александър Гиритлиев

Неврологично отделение при МБАЛ - Пловдив АД е открито на 01.11.1984 г. Разположено е на 12 етаж в сектор "А" и "Б". Има 45 легла и осигурява стационарно лечение на болни с неврологични заболявания от цялата Пловдивска област и страната. Разполага с диагностично-консултативен кабинет.

         • Сектор "А" - настаняват се по-леко болни, неизискващи непрекъснато наблюдение.В секторът са и лабораториите по ЕЕГ, ЕМГ, доплерова сонография, мануална терапия и невроотология.

                        • Сектор "Б" - по-тежко болните, предимно с инсулти. В сектор „Б" е обособена и стая за интензивно лечение и наблюдение на тежко болни.

 

                        ДЕЙНОСТ

                        Прием, диагностика и лечение на остри, обострени хронични и хронични неврологични заболявания при непрекъснат режим на работа. За бързо и екзактно поставяне на диагнозата се използва съвременна медицинска апаратура: ЕЕГ, ЕМГ, ДСГ, КАТ, МРТ, невроотологично изследване.                         

Отделението е специализирано в лечението на болни с мозъчен инсулт, автоимунни заболявания на нервната система, полиневропатии с различна етиология, дискови хернии и радикулити, следтравматични увреждания на нервната система, мигрена, епилепсия, наследствено-дегенеративни заболявания на НС, световъртежи.

 

 

                        Телефони

                        Началник отделение: 032/ 905 433, 961 794

                        Лекари: 032/ 905 303

                        Старша мед. сестра: 032/ 906 126

-

 

·  назад